Ремонт и подмяна на брави

Автомобилната брава е основният механизъм, който позволява отварянето на вратите и багажника на автомобилите, както и заключването и отключването им. В съвременните автомобили, тя еволюира до сложен модул част от електрониката на автомобила, който значително повишава опциите на изпълнителните си функции (дедлок – двойно заключване, бейби-сейф, опън-клоуз и т.н.).

Ремонт и подмяна на брави

Този модул представлява добре защитен корпус, в който са интегрирани механичната част и контролираща и управляваща електроника. Посредством ел. моторчета електрониката управлява механиката, а с помощта на сензори тя следи за състоянието й. Днес използвайки обща диагностична апаратура е много лесно да се локализира проблема при нефункционираща брава.

Както вече отбелязахме, бравата на съвременния автомобил е сложен модул, включващ електроника и механика, което прави цената му доста висока при цялостна подмяна.Ние от Sea & Key гр. Варна разполагаме със сравнително по-евтино и гарантирано успешно решение за всеки проблем възникнал с бравата на автомобила. Наличностите на резервни части, моторчета, ремонтни комплекти, както и познанията на нашите специалисти, ни правят предпочитан сервиз.

Ремонт и подмяна на брави_1

В случаите на блокирала врата или багажник, използваме специални уреди и инструменти за елегантното й отваряне, без никакви щети по автомобила.След отваряне по този начин, остава реалната възможност за успешен ремонт на бравата, което пести време и средства.За да изпълним услугата комплексно се налага демонтаж и монтаж на бравата. Тази услуга се предлага от повечето сервизи, но нека представим нашият начин на изпълнение.

При демонтажа и монтажа на тапицерията използваме специални тефлонови инструменти, които не оставят следи от интервенцията и не се повреждат пластмасовите части. На някои автомобили крепежните елементи (щипки) са по-нежни и често се чупят при демонтаж, което не е никакъв проблем, защото разполагаме с почти цялата гама в резерва и ще подменим моментално счупената, което гарантира качествено извършена услуга.

Ремонт на брава_5
Ремонт и подмяна на брави_2

След демонтажа и извършен оглед на цялостното състояние на системата, ще ви консултираме ако се установят и други износени или амортизирани елементи за подмяна – жила, кабелни връзки и т.н. Така ние гарантираме дългогодишното безаварийно експлоатиране на вратата или багажника на автомобила. Заповядайте при нас за да решим проблем с неработеща брава на Audi, BMW, Mercedes, Volkswagen, Seat и всички останали марки автомобили.